Projekt 365

V roce 2008 objevila Iťa v časopise scrapbookový Projekt 365. To znamená, že denně vyfotíte fotku, napíšete k ní text, co se ten den událo, nalepíte vždy jeden týden na dvoustranu a zaznamenáváte tak život pěkně den po dni.

Na začátku roku 2009 se do projektu pustila Iťa spolu s Aktijkou a Unkou.

Moc se mi nápad líbil, ale hned jsem věděla, že tento „model“ je nad mé síly. Rozhodla jsem se proto, že si ho přizpůsobím svým možnostem a dvoustránky nebudu dělat týdenní ale měsíční. Začala jsem v roce 2010. Pro celý rok jsem si zvolila stejnou kompozici a každý měsíc jsem tématicky měnila  ozdoby.

 Loni jsem dělala různé kompozice a přidala jsem více textu.

Fotím výlety, oslavy, náš každodenní život, ale i krajinu, orosenou trávu či čerstvě spadané listí. Strašně mě to chytlo a bez foťáku nevycházím z domu :) . A protože se mi měsíční stránky osvědčily, budu v tomto projektu pokračovat i v dalších letech. Tvořím tak rodinnou kroniku, kde budou zaznamenány nejen významné události, které si většinou pamatujeme, ale i ty maličkosti (např. když jsme spolu pekli housky nebo jaké byly v lednu krásné rampouchy), o kterých už  většinou druhý den ani nevíme.    

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Scrapbook prakticky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů u Projekt 365

  1. Aktijka napsal:

    Jíto, moc obdivuji!!! Já tehdy vydržela do května… pak nic :-( Ani nevím, jak holky :-)

  2. Unka napsal:

    I já moc obdivuji :-D , já mám svůj Projekt 365 z roku 2009 nedotažený: fotky byly bez problémů, ty mám nalepené až do konce, ale u textů jsem skončila přesně v půlce, ve 26 týdnu… (ale mám schovaný diář, kam jsem se s větším či menším úspěchem snažila zapisovat… tak třeba někdy, až nebude co dělat ;-) ) Mrzí mě, že jsem to nedotáhla, protože už dneska je to moc zajímavé, když to zpětně vidím a hlavně s dětmi, když prohlížíme, udivuje mě, jaké detaily si pamatují, a já už ne… :-D
    Rok 2010 jsem se snažila dělat po měsících a jen fotky bez textů, skončila jsem červencem a vloni už jsem ani nezačínala, já asi nejsem ten správný typ kronikáře :-)

  3. katka trnka napsal:

    To muselo být nadšení. Já bych ten nápad zamítla hned:-) I když ta měsíční kronika nezní špatně.

  4. veverka.Hela napsal:

    Že já něco takového nedělala, když byly děti malé. Je pravda, že fotek mám spoustu, ale nějak se vytrácí paměť – co, jak, kdy a proč.

  5. Fidula napsal:

    Jéé, to vypadá skvěle. Hned mám chuť se do toho taky pustit. Ale začínat rok od dubna je hloupé a já už ani nevím, co bylo včera, natož v lednu! :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>